Sound journey

 

Al enige tijd was ik op zoek om iets te gaan doen voor mezelf. Zo kocht ik als eerste klankschalen omdat ik het geluid en de werking bijzonder vind. Deze gebruik ik wanneer cliënten dat prettig vinden tijdens mijn behandelingen. Nóg een extra toevoeging om totale ontspanning te creëren. 

 

Na de basis cursus klankschalen, ben ik ook andere instrumenten gaan kopen. 
Zo is het idee ontstaan om, naast mijn behandelingen in de praktijk, ook een sound journey te gaan geven.

De sound journey is een hele mooie manier om te ontspannen en tot jezelf te komen. Eigenlijk is het ook een vorm van mediteren maar dan met klanken en geluid. Een sound journey wordt ook wel een soundbath, soundhealing, soundmeditatie, ligconcert of klankreis genoemd. Allemaal verschillende benamingen voor een zachte maar bijzondere ervaring voor lichaam en geest. Je luistert naar de harmonieuze muziek, rijke klanken van de verschillende klankschalen en andere instrumenten. Deze zijn aangenaam, rustgevend, ontspannend en helend. Kom (opnieuw) in contact met je gevoel, kom thuis bij jezelf of gewoon heerlijk ontspannen.


Want dát was ook wat ik zelf ervaarde tijdens een sound journey, totale ontspanning, meegenomen worden door mooie muziek in samenspel met verschillende instrumenten. Me ergens anders waande, uit mijn hoofd ging, genietend van het moment. Een sound journey helpt je de stilte in jezelf te vinden. Door de klanken kom je tot een diepe kalmte in jezelf. Dit is wat ik jullie ook graag wil laten ervaren. 


*Je dient zelf een dekentje en een kussentje mee te nemen, zodat je lekker ligt en je warm kunt onderstoppen tijdens de klankreis. 

 

Hoe gaat zo'n klankreis in zijn werk: 

  • Bij binnenkomst doen we de schoenen uit en neem je plaats op een van de matrassen. 
  • We stellen ons even aan elkaar voor en doen een korte afstemming. 
  • Vervolgens vraag ik je om een bepaalde intentie te formuleren (in stilte)  waarmee je de klankreis wilt ingaan. Wat ook je intentie is: het allerbelangrijkste is dat je je ontspant en openstelt voor een douche van pure klanken.
  • Dan begint de eigenlijke klankreis, een onderdompeling in klank en trilling, terwijl je rustig op je matje ligt, ogen gesloten. In de klankreis gebruik ik allerlei instrumenten (zoals klankschalen, sjamanen drum, ocean drum, rainstick, ratels, koshi) in combinatie met mooie muziek. De instrumenten worden bespeeld rond en over je heen terwijl je ligt. Zo kan je de fysieke vibraties van de instrumenten beter voelen.
  • Het geluid wordt subtiel en constant gehouden, zodat je je fysieke lichaam kan ontstijgen. Je geest of ziel is dan vrij om te reizen, vandaar de naam sound journey / klankreis.
  • Er zijn geen garanties dat je van alle klanken houdt, maar elke klank waar je je tegen verzet of niet mooi vindt, is bijna zeker een klank die een blokkade op fysiek, etherisch, emotioneel of spiritueel vlak verwijdert of identificeert.
  • Mocht je in slaap vallen, wat kan gebeuren, blijft de klank even effectief, direct werkend op het fysieke en etherische lichaam en het onderbewuste.
  • We ronden de sessie af met een grondingsoefening waarbij ik de voeten even vast houdt.

 

Als iedereen weer terug is... krijg je de gelegenheid te delen hoe je het hebt ervaren. 
Sluiten we af met een kop thee of  water met iets lekkers. 

 

Interesse gewekt?  Kijk in de agenda voor de datums, een mooi cadeau voor jezelf!
Tevens is de sound journey ook te bespreken voor bedrijven, leuk als team uitje. De sound journey kan eventueel in combinatie met een andere activiteit op onze locatie aan de Gasthuisstraat 102 Helmond.
Vraag gerust naar de mogelijkheden. 


Leuk als ik jou mag ontmoeten. 

Liefs Hella 

 


Aanmelden mailinglijst voor Sound Journey

Wil je op de hoogte blijven voor nieuwe datums van de sound journey dan even hier aanmelden. 

( Het aanmelden voor de sound journey gaat via de agenda)