Mijn naam is Hella van Kraaij, woonachtig in Helmond, getrouwd en we hebben twee dochters. 

Voor mensen iets willen betekenen loopt als een rode draad door mijn leven. Van jongs af aan kon ik al iets met mijn handen. Vroeger heb ik altijd veel gesport en van daaruit kwam ik in contact met masseurs en fysiotherapeuten, zo ben ik geïnteresseerd geraakt in massage. Sinds maart 2004 ben ik Reiki Master en in 2007 heb ik de massage opleiding afgerond. Praktijk KI-MA realiseren, tijd voor iets nieuws!

Zo werd de praktijk naast het huis gebouwd en op 1 september 2008 ging praktijk KI-MA open.
Sinds 2021 heb ik een extra praktijkruimte waar ik workshops en retreats verzorg. 

In juni 2023 heb ik mijn eerste retreat naar het buitenland verzorgd en in oktober ga ik weer, dan met een grotere groep. Volgend jaar staan er alweer 5 of 6 daagse retreats geagendeerd. Ik vind het heerlijk om te mogen doen! Met een groep aan het werk gaan,  een programma maken, alles regelen en organiseren zijn wel aan mij besteed. Intensief bezig zijn, waardevolle verbindingen maken, maar ook rustmomenten creëren. 


Ik krijg van alles wat ik mag doen zelf ook heel veel energie. En dat is wat ik dan ook graag overbreng, ik ''werk'' met plezier en vind humor ook erg belangrijk. 
 
Mijn behandelingen en workshops zijn energetisch en intuïtief.  Mijn intentie is om bij jou zowel de lichamelijke als geestelijke ontspanning te creëren, je inzichten krijgt, maar vooral voelt wat ontspanning bij je teweegbrengt. 

Aandacht, bewustwording en ontspanning dat is waar Praktijk KI-MA zich in onderscheidt.

Mijn behandelingen vinden plaats in mijn praktijk, Makreelstraat 7 Helmond.
De workshops vinden plaats in mijn ruimte aan de Gasthuisstraat 102 Helmond.


Ben jij een holistische/intuïtieve ondernemer op zoek naar een mooie, sfeervolle locatie voor vaste tijden voor je workshop, les, cursus of dagretreat? In mijn ruimte in de Gasthuisstraat hangt ook een fijne energie, dus mocht je interesse hebben, n
eem dan gerust contact met mij op om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Graag tot ziens. Bij mij is iedereen welkom! 

Lieve groet,
Hella