Reiki uitleg

Reiki versterkt lichaam en geest, kan blokkades opheffen, werkt ontgiftend, bevordert zelfgenezing, harmoniseert de chakra’s en herstelt evenwicht en leidt tot diepe ontspanning.

Reiki staat niet op zich, maar is onderdeel van het grote geheel, het is een mogelijkheid tot het werken met energie. Groeien vanuit uw eigen kracht.


Reiki Praktijk KI-MA
Reiki Helmond
Reiki energie KI-MA

Reiki is energie. Maar wat betekent dat precies? Energie is een moeilijk te grijpen woord. Elk mens (en dier, plant, mineraal) heeft een energielichaam.

Het energielichaam (ook bekend als aura) omvat het gewone lichaam.
Deze twee lichamen hebben een ingewikkelde samenhang. Ze beïnvloeden elkaar.
De manier waarop je de wereld ziet, wat je meemaakt en voelt heeft invloed op hoe de energie door het energielichaam stroomt. En hoe de energie stroomt, b.v. een krachtige stroom of een matige stroom, beïnvloedt weer hoe je je emotioneel voelt of lichamelijk voelt.

 

Ik zal een voorbeeld geven.

Iemand is op straat mishandeld. Natuurlijk doet zijn lichaam pijn. Maar geestelijk is die persoon ook “geraakt”. Hij is bang dat het weer gebeurt, krimpt in elkaar bij vreemde geluiden op straat, en blijft liever binnen. Hierdoor beïnvloedt hij de energiestroom. De angst die hij voelt zorgt voor blokkades. Dat kan b.v. hoofdpijn veroorzaken, of pijn in zijn nek of schouders. Als hij zich geestelijk beter gaat voelen, verdwijnen ook de blokkades en de pijn. Hieruit blijkt dat geestelijke problemen, lichamelijke gevolgen kunnen hebben. Dit kan ook heel onbewust gebeuren, dus dat de persoon zelf niet direct het verband ziet. Het kan ook zijn dat emotionele reacties zo diep inwerken dat het een blokkade in je denken veroorzaakt. Hierdoor blijf je in kringetjes denken, en kun je moeilijk gedachte patronen doorbreken. Bijv.: ik ben niet goed genoeg.
Of de mishandelde persoon denkt dat de kans heel groot is dat hij nogmaals aangevallen zal worden.

 

Een ander aspect van het energielichaam zijn de chakra’s.
De chakra’s zijn een soort draaikolken van energie.
Zij zijn de sluizen tussen het gewone lichaam en het energielichaam.
Ze geven dus signalen door uit de energie naar het lichaam, en uit het lichaam naar de energie. Dit is de plek waar reiki makkelijk gegeven kan worden.
Door in het energielichaam, en zeker door in de chakra’s reiki te geven, gaat er extra energie naar plaatsen waar dat nodig is, of wordt een heftige stroom energie gekalmeerd.

Reiki beïnvloedt de stroom op een positieve manier.