Meditatieve dans 


Mediatieve dans met potluck. 

Laagdrempelig, verbinden met elkaar gewoon een gezellig samenzijn.

Dansen als een meditatie, waarbij alle innerlijke verdeeldheid verdwijnt en er een subtiel, ontspannen bewustzijn overblijft.

Zelf houd ik ontzettend van dansen en verzorg deze meditatieve dans workshop omdat ik geïnspireerd ben door de Osho meditatie. 

 

Instructies:


De meditatie duurt 68 minuten en er zijn vier fases.

Eerste fase:

Dans met gesloten ogen. Laat je volledig leiden door het onderbewuste. Beheers je bewegingen niet en probeer ook niet getuige te zijn van wat er gebeurt. Ga volkomen op in de dans.


Tweede fase: 

Ga met je ogen dicht zitten en voel.

 

Derde fase:


Ga nu onmiddellijk liggen. Wees rustig en stil.

 

Vierde fase: 


Vier dansend het leven en geniet.

 

Na afloop van deze dans meditatie hebben we een potluck, iedere deelnemer neemt iets lekkers mee. Lijkt jou het leuk om mee te doen meld je dan aan.
Zodat we niet allemaal met de zelfde gerechtjes aankomen. We maken er een gezellige, verbindende avond van. 

 

Suggesties van Osho voor deze meditatie:

“Vergeet de danser, het centrum van het ego. Word de dans. Dat is de meditatie. Ga zo diep in de dans dat je volkomen vergeet dat je aan het dansen bent en begin te voelen dat je de dans bent. De scheiding moet verdwijnen. Dan wordt het een meditatie. Als er een scheiding is, dan is het een oefening: goed, gezond, maar het kan niet spiritueel genoemd worden. Het is gewoon een eenvoudige dans. Dans op zich is goed. Zo ver als het gaat, is het goed. Daarna zul je je fris voelen, jong. Maar het is nog geen meditatie. De danser moet verdwijnen, tot alleen de dans overblijft.

“Dans is één van de diepst mogelijke meditaties, eenvoudig omdat als de dans zijn hoogtepunt bereikt de danser verdwijnt. Er is alleen dans – er is niemand die danst.”

"En dan ontstaat er een bewustzijn die niet uit de mind en niet uit het ego komt. In feite kun je dat bewustzijn niet beoefenen; als voorbereiding daarop moet iets anders worden gedaan, en dat bewustzijn komt dan vanzelf in je op. Je moet er gewoon toegankelijk voor worden."

Mocht je niet aan de potluck willen deelnemen ben je vrij om na de meditatie te gaan. 


Deelname Meditatieve dans € 33,00 -  Tijdsduur 2 uur.
Aanmelden kan via de agenda.

Leuk als ik jou mag ontmoeten!