Therapeutische infrarood sauna


 

Ontspanning is een belangrijke gezond maker!

 

Ná een heerlijke massage-, reiki behandeling, combi of een (individuele) sound journey heeft men de mogelijkheid om gebruik te maken van de therapeutische infrarood sauna. 

Als je een RELAX MOMENT  wilt boeken bekijken we de eerstvolgende mogelijkheid om deze in te plannen. 

 

In de sauna is badkleding verplicht en deze staat uiteraard alleen voor u ter beschikking. 

KAN EEN INFRAROOD SAUNA HELPEN BIJ EEN BETERE GEZONDHEID?

De zon is de belangrijkste energiebron op aarde. Tijdens een warme zomerdag ervaren we de weldaad van de zonnestralen op onze huid. Een infraroodcabine van infraplus werkt op eenzelfde manier als de zon: u krijgt volop positieve energie! Dit kan positief zijn voor de gezondheid. De infraroodstralers van een infraroodcabine verwarmen u van binnenuit en hebben daardoor een betere dieptewerking dan een traditionele sauna. Klinische studies tonen aan dat infraroodwarmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen. Maar doordat u in een infraroodcabine ook flink transpireert, reinigt u uw lichaam en verbetert u uw weerstand. Wist u dat u in een infrarood sauna tot 7 keer méér gifstoffen kwijtraakt?

EEN INFRAROOD SAUNA KAN UITKOMST BIEDEN BIJ FIBROMYALGIE

Bij de introductie van de infrarood sauna waren de meeste wetenschappers, reumatologen en therapeuten erg terughoudend over het gebruik van de infrarood sauna. Nu meer dan 30 jaar later zijn steeds meer wetenschappers en therapeuten erg positief over de werking van een infrarood sauna bij mensen die lijden aan fibromyalgie.

ARTRITIS EN INFRAROOD SAUNA: HELPT HET ECHT?

Voor diegenen die leven met artritis, is een blijvende verlichting van pijn een droom waarvan ze hopen dat die op een dag werkelijkheid zal worden. Aangezien veel (pijnstillende) medicijnen een grote belasting van de lever en nieren veroorzaken, wordt door veel mensen gezocht naar een alternatieve methode om pijn te kunnen verlichten. Gelukkig kan warmtetherapie door middel van een infraroodcabine / infrarood sauna voor tijdelijke verlichting van de pijn en een grotere mobiliteit helpen. Naast de pijn verlichtende werking kan de infraroodcabine ook helpen met het ontgiften van het lichaam. Dit is zeker van belang als de gebruiker van de ir-cabine veel medicijnen gebruikt.

WORDEN REUMATISCHE AANDOENINGEN VERMINDERD DOOR DE INFRAROODCABINE

Uit onderzoek met 40 patiënten die te maken hebben met reumatoïde artritis en de ziekte van Bechterew blijkt dat bij regelmatig gebruik van de infraroodsauna een duidelijke vermindering optreedt in spier- en gewrichtspijnen. Voornamelijk de stijfheid werd minder en het fysieke functioneren van het volledige lichaam was beter dan wanneer er geen gebruik werd gemaakt van de infraroodsauna.

DE INFRAROOD SAUNA VOOR NA HET SPORTEN

Bij (sport)blessures herstellen spieren sneller bij regelmatig gebruik van een infraroodcabine. Maar ook als men een buitensport beoefent is het heerlijk om voor het sporten even gebruik te maken van de infraroodsauna. Daarnaast bevordert het gebruik van de infraroodcabine de stofwisseling. Veel artsen bevelen het gebruik van infrarood therapie aan bij sportblessures en chronische pijnen wat door klinische studies is aangetoond.

ONTGIFTEN IN DE INFRAROOD SAUNA, HOE WERKT DAT?

Veel ziekten ontstaan doordat er een teveel van toxische stoffen in ons lichaam aanwezig is. Dagelijks komen we met deze toxische stoffen in contact. Of het nu via het werk, via vervuiling in de lucht of door chemicaliën in alledaagse producten is, we ontsnappen er niet aan. Veel van deze stoffen zijn lichaamsvreemd en horen er niet thuis. We kunnen dit deze stoffen uit ons lichaam halen door ontgifting. In het Hippocrates Health Institute in Florida, ‘s werelds oudste gezondheidscentrum, is infraroodtherapie al jaren onderdeel van het ontgiftingsprogramma. Dokter Clement, medisch directeur van het centrum, licht even toe: Infraroodsauna’s zijn een geweldig middel, en kunnen het ontgiftingsproces enorm versnellen. De warmte komt een eind diep in het weefsel, waardoor het natuurlijk metabolisme gaat versnellen. Het zorgt er ook voor dat de circulatie verbetert, en gaat zuurstof toevoegen aan de weefsels.

HUIDPROBLEMEN: KAN EEN INFRAROOD SAUNA DAARBIJ HELPEN?

Steeds meer dermatologen gebruiken de infrarood sauna voor het behandelen van psoriasis, eczeem of acne (jeugdpuistjes). Deze methode geeft in veel gevallen goede resultaten zonder negatieve bijwerkingen welke bij vele soorten crèmes of andere medicijnen het geval zijn.  De diepe straling van de infrarood stralers veroorzaakt een verhoogde bloedcirculatie, waardoor meer zuurstof en voedzame elementen naar de cellen kunnen worden getransporteerd. Dit zuivert je huid. Je poriën worden grondig gereinigd terwijl en je zweet worden allerlei soorten gifstoffen uit tijdens een sessie in de infrarood.  Regelmatig gebruik van een infrarood sauna verbetert het immuunsysteem en helpt bij het verwijderen van gifstoffen, die de huidontstekingen kunnen veroorzaken. Door de infrarood verdwijnt de jeuk die gepaard gaat bij eczeem en stimuleert het genezingsproces van de huid.

Voordelen van een infraroodcabine

- Pijnverlichting bij spier- en gewrichtsproblematiek of reumatische klachten!
- Ontgiften in de infraroodsauna.
- Vermindering van huidproblemen, bijv. bij  psoriasis, eczeem of acné (jeugdpuistjes)

 

Bron Super Sauna 

Aansprakelijkheid

 

Indien je onder behandeling bent van een arts, specialist, therapeut of iets dergelijks, is het raadzaam deze eerst te raadplegen betreffende een behandeling bij een masseur! Tevens voor het gebruik van het Relax moment. Indien ik niet volledig of verkeerd ingelicht word, kan ik niet aansprakelijk gesteld worden voor schade en/of letsel ten gevolge van een door mij uitgevoerde behandeling of aanbod.