Reiki

 

Het Japanse woord reiki betekent ” universele levensenergie””.

De naam wordt gebruikt voor een natuurlijke manier van genezen van lichaam en geest. De energie om ons heen stroomt door de handen van de reiki beoefenaar naar de persoon die behandeld wordt. Dit bevordert de natuurlijke gezondheid.

U kunt op de betreffende plaatjes klikken voor meer info.

 

De Oorsprong van Reiki.

Mikao Usui heeft deze principes bedacht. Hij is ook degene die Reiki herontdekte. Deze Japanner uit Kyoto zocht een manier om mensen te kunnen helpen. Na een lange zoektocht kwam hij informatie tegen over een geneeswijze die gebruik maakte van symbolen en energie.

 


Wat is reiki?
Reiki is energie. Maar wat betekent dat precies? Energie is een moeilijk te grijpen woord. Elk mens (en dier, plant, mineraal) heeft een energielichaam.

 


Wat gebeurt er tijdens een Reikibehandeling?

Bij een Reikibehandeling kom je, aangekleed, te liggen op een behandeltafel.
Tijdens de behandeling leg ik mijn handen, in verschillende posities, neer op het lichaam. Mijn handen zijn als het ware de “doorgeefluikjes” van de energie.


Reiki inwijding.

Bij een Reiki inwijding worden je kanalen geopend zodat jezelf weer een doorgeefluik wordt. Via dit boek kun je je voorbereiden. Momenteel geef ik deze nog op individuele basis. 

Ik ben gecertificeerd Reiki Master sinds maart 2004.


Reiki via een afstandsbehandeling.

Zit je niet lekker in je vel, heb je klachten of wil je graag wat extra energie ontvangen neem dan gerust contact met me op.
Het is natuurlijk ook mogelijk om in deze corona periode een Reikibehandeling op afstand te ontvangen. Hopelijk brengt dit je wat rust en heb je hierna minder klachten.


Reiki bijeenkomsten.

Naast het behandelen met meerdere Reiki beoefenaars tegelijkertijd bieden deze bijeenkomsten iedereen de gelegenheid om vragen te stellen en daar waar nodig begeleiding te krijgen over het beoefenen van Reiki.
Mensen bij elkaar brengen, ervaringen delen, behandelingen geven, liefdevolle energie uitwisselen. 


Reiki staat niet op zich, maar is onderdeel van het grote geheel, het is een mogelijkheid tot het werken met energie. Groeien vanuit uw eigen kracht.

Belangrijk vind ik dat je de realiteit niet uit het oog verliest en gewoon met beide benen op de grond blijft, want daar ligt je balans.

Mijn behandelingen kunnen uitgebreid worden met een massage en een bezoek aan mijn therapeutische infrarood sauna. Kijk voor het aanbod in de agenda of bij het  Relax Moment.